I gang

 Den 12. august møttes vel 100 tilsatte på Nordahl Grieg videregående skole for første gang. Fire planleggingsdager senere, den 18. august  kom elevene, ca 320 forventningsfulle ungdommer. Og den 24. august hadde vi vår «Grand Opening» med 150 inviterte gjester, 320 elever, 100 tilsatte og noen som lurte i bakgrunnen, tilsammen rundt 600 gjester på skoletorget.  Og sånn for sikkerhet skyld holdt vi åpent hus om ettermiddagen med fullt program og et par tusen mennesker innom dørene.

Noen ville nok sagt at det er reine galskapen å tro at det er mulig å få til et så stort arrangement på 8 arbeidsdager  der over400 mennesker som ikke kjenner hverandre fra før skal stå for hele programmet. Jeg er tilbøyelig til å være enig, og må nok si at jeg innimellom ikke var helt komfortabel med hele greia.  Likevel sitter jeg altså her, et par dager etterpå, og er så inderlig stolt, temmelig sliten, men slett ikke overrasket over at det ble en suksess. 

I vår organisasjon har vi en visjon «Vi er dristige hjerner i samspill». Vi bygger hele vår tenkning på et verdifundament om at vi vil hverandre vel. I tiden før planleggingsdagene jobbet lederteamet i et forrykende lærende tempo. Vi utfordret våre mentale modeller om hva planleggingsdager egentlig skal innholde, og hvordan formen skal være.  Internt i eget lederteam har vi jobbet målbevisst og strukturert med lederidentitet, og det å tørre å stole på hverandres kompetanse. Og i sannhet måtte vi til fulle ta ut det vi på svært kort tid hadde lært om hverandre. For det å planlegge planleggingsdagene var i seg selv et krevende og svært stort oppdrag. Som mine medledere løste med en glød, kunnskap og entusiasme det står stor respekt av.

Min personlige opplevelse av planleggingsdagene var å være i den berømmelige  flytsona. Entusiasme, fagglede, stolthet, store og små skritt på veien mot digital kompetanse, et gigantisk «drive» blant lærene for å bidra til å bli en lærende organisasjon, og viljen til å  få til en åpningsfest det skulle svinge av. Enormt mye arbeid blei lagt ned av flunkende nye lærere disse fire dagene, og når elevene kom var det fullt trykk for å få til en åpning vi alle kunne være stolte av. Elevene gikk inn i oppgavene med stort alvor og når den 24. august kom stilte alle opp og gjorde dagen til en fest for alle som var der.  Først for hele det offisielle skole-Bergen, senere for foreldre, naboer og venner. «Alle» stilte i bunad eller festantrekk, elever og lærere hadde laget kor, band, guidegrupper, aktivitetgrupper, utstillinger av avdelingene, god mat i kantina, taffelmusikk, presentasjon av vårt samarbeid med UiB og mye, mye mer.

Å lede en lærende organisasjon er å vite noe om hvordan vi til enhver tid skal utvikle oss videre. Jeg mener at dette arrangementet var mulig å få til fordi vi hadde et klart mål om hvor vi skulle, når vi skulle være der og hva som var hensiken med oppdraget. Vi måtte alle utfordre våre egne mentale modeller for å komme dit, vi visste at vi skulle være dristige i samspill, og at personlig mestring ga uttelling for gruppen og organisasjonen. Alle tok ansvar og alle bidro inn i fellesskapet med glede og entusiasme. Jeg er uendelig stolt av alle tilsatte ved Nordahl Grieg videregående skole. Og av alle elevene. I min tale den 24. sa jeg at når dette er mulig å få til på så få dager, hva kan vi ikke da få til i fremtiden?

Vel blåst, takk til alle  og god helg

Reklamer

4 tanker om “I gang

  1. Hei.
    Vel blåst! Det var et imponerende opplegg dere har rukket på rekordtid! Stolt på vegne av min datter som får være med i dette spennende, nytenkende, entusiastiske opplegget. Lykke til videre i hverdagene som møter dere!

  2. Interessant blogg å lese Lin! Du er meget intellektuell og dristig, he he. Fortsett å skriv mer! Gøy å være elev på skolen «din» 🙂

    Ps. Jeg gir meg selv æren for «Vel blåst», siden jeg var den eneste (utenom Karsten på fløyte) som spilte på blåseinstrument på åpningen, hehe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s