En annerledes oppstart

17. august var første skoledag på Nordahl Grieg videregående skole. I år utvidet til 600 elever. Vg 1 og vg 2. Mange spente ungdommer som starta på et nytt og spennede kapittel i livet. Samtidig vet vi at fem andre ungdommer fra Hordaland, tre av dem elever ved våre videregående skoler aldri kom tilbake til sin skolestart. De ble drept på Utøya. Vi snakket om dette den 17. august hos oss. Vi tente lys og sang «Til Ungdommen». Den synger vi ofte, men denne dagen sang vi den til minne om våre medelever. 

Vi må aldri mer tro, som Kronprinsen sa, at det vi sier ikke har betydning.  Skolen er snart den siste arena for ungdom der meninger kan brytes gjennom korrigerende og utviklende samtaler. Et stor ansvar hviler på læreren. Og slik skal det også være.  Betydningen av ordet er kanskje det lærere er aller dyktigst på å veilede ungdom til å forstå rekkevidden av . Hverdagssamtalene i klasserommet er viktigere enn noen gang.  

«Hva skal jeg kjempe med, hva er mitt våpen» spør Nordahl Grieg. Omsorg, fellesskap, inkludering, diskusjon, åpenhet, demokrati. Norsk ungdom har satt standarden for hvordan de ønsker fremtiden skal formes, og hva som skal være deres våpen. Å være lærer og rektor for en generasjon ungdom med slike ideal gjør jobben meningsfull og lover godt for året som kommer.

Jeg gleder meg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s